Trött på tråkigt dietmat?


Trött på tråkig dietmat? Varför inte prova en nyttigare variant av  ren husmanskost?

Vad är inte godare än en riktig husmanskost? Men varför jag inte lagar detta allt för ofta är för att det blir så mycket kalorier. Kalorier som jag inte vill ha.

Idag provade jag mig på ett nyttigt och hälsosamt recept på en riktig husmanskost. Receptet har jag fått av min syster.

Dagens Lunch: Kokt torsk med färskpotatis och Äggsås. Denna gör man i vanliga fall med grädde och allt frö mycket onödigheter.

13441883_10154161117911341_294438578_o

 

Tänkte dela med mig av detta receptet här: 

Redning

1 msk smör

1,5 msk mjöl

4 dl Lättmjölk

Persilja + dill
Salt + peppar + cayenne + fiskbuljontärning
2-3 st hela ägg

Såhär gör du såsen: 

Gör en bottenresning på mjöl och smör. Vispa ordentligt så det ej klumpar sig, häll i lättmjölk laktosfri ca 5 dl. Salta,peppra och häll i dill samt persilja ( Jag tog fryst). Rör om och smaka av. Dra av kastrullen från plattan och lägg i 3 st hårt kokta ägg som du lagt i äggpelaren.

Fisk: 
Vatten + 4 st kryddpepparkorn + lagerblad 2-3 +fiskbuljong

Såhär kokar du fisk: 

Häll upp rikligt med vatten i en kastrull. Lägg i kryddorna samt buljong. Låt stormkoka. När det stormkoket så lägger du snabbt i fisken och på med locket. Drag bort Kastrullen från plattan och låt vila 5 minuter. Servera med kokt potatis!

Så himla enkelt och så gott!

 

Nu är jag mer än redo för att dra mig till gymmet för egen träning och sena PT klienter.

13453119_10154161119291341_1700040911_o

Hoppas ni fick lite ny inspo till matlagningen!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fem × 1 =