Tappa i vikt eller att forma kroppen. När är det dags för vilket?


Veckan bara rusar iväg och nu är det redan Onsdag, tiden går så fort och inte har man tid att spilla på onödiga saker! Om ni vill något och om ni har något i livet som ni vill uppnå så VÄNTA INTE!  Det är så typiskt att vi alltid ska invänta något.  Jag ogillar att man ska vänta, jag tycker det är bättre att bara köra direkt. Mitt tankesätt är att vi har ingen tid att spilla, verkligen inte om vi vet vad vi vill. Har du en dröm om något i livet så gör allt för att uppnå detta och vänta inte, börja direkt!

13010019_10154020379451341_1675154452_o

Som Min klient Lisa gjorde för 12 veckor sedan. Grymt jobbat Lisa!

12999589_10154020379281341_1667646085_o

På 12 veckor lyckades Lisa uppnå dessa resultat med hårt arbete och engagemang. 

-10 kg

-12,5 cm i midjan

-9,5 cm vid rumpan

Lisa har tidigare haft extrema problem med magen och lidit av IBS som väldigt många gör, aldrig har hon tidigare gått på ett upplägg som underlättat hennes besvär, men nu är hon faktiskt “fri” från sina besvär.

 

13010047_10154020379371341_1638613472_o

Lisa var helt ny i gymmet och har aldrig tidigare gymmat. Hon har gått in 110% för detta och lagat sina matlådor,gått sin cardio och tränar otroligt hårt! Men med hårt arbete så kommer också resultaten, det finns ingen annan än du själv som kan göra jobbet. En coach eller personlig tränare kan finnas som stöd och vara en hjälpande hand med kunskap och motivation men arbetet är det bara du själv som kan göra.

12986480_10154020379221341_873567186_o

Det fantastiska med styrketräning/ diet är att du kan aldrig ljuga dig till en fysik. Resultaten talar för sig själv och man ser också vem som har disciplin när ingen annan ser på.

Caroline Aspenskog Gymshark

Fortsätta gå ner i vikt eller när är det dags att släppa vikten? 

Nu när Lisa har tappat i vikt så behöver hon inte gå ner mer i vikt utan nu börjar det roliga. Nu ska det byggas muskler så nytt upplägg är på G med fokus på bra o ren mat samt tyngre styrketräning. Så ökat matintag eftersom planen är tyngre styrketräning och hon kommer då förbränna mer energi vilket resulterar i att hon behöver mer energi för att bygga muskler. Att forma kroppen tar tid men att gå ner i vikt är lätt, men att tappa i fettvikt och bibehålla muskler eller att bygga muskler är svårare och kräver också mer eftertanke. Så för er som går ner i vikt så stirra er inte blinda på vågen utan använd eran spegelbild som formcheck och  stoppa också viktnedgången i tid. Ni kan inte hålla på att gå ner i vikt allt för länge utan det kommer en tid då ni behöver bygga mer muskler och börja äta mer mat för att se en utveckling. GLÖM INTE DET!

Då många har IBS så skriver jag lite kort om det här. 

VAD ÄR IBS? 

Typiska tecken på IBS är magont,diarre, uppsvälld,gasig och väldigt många lider av IBS i dagens samhälle och lider man av detta krävs att man har bra koll på kosten och går på ett upplägg som anpassas efter din sjukdom. I stora drag så kan man säga att IBS handlar om en ej fungerande tarm, man är ofta väldigt känslig mot för mycket fibrer,laktos,kärnfrukter,fett, sånt som tarmen har svårt att bryta ner.

Många som jag har hjälpt har till en början gått på ett strikt upplägg med väldigt lite fibrer och lätt smält mat och med tiden så har vi senare kunnat börja att lägga in mer fibrer i kosten samt bra fetter osv. Så för er som har IBS så är mitt tips att äta regelbundet och gärna lätt smält mat, kör promenader så magen kommer igång och detta har fungerat väldigt bra för både mig själv och mina klienter. Jag har sedan barndom haft väldiga problem med magen men sedan jag utbildade mig och fick mer kunskap kring kosten så har jag inte dessa besvär längre och med en fungerande mage så blir vardagen så mycket bättre.

Caroline Aspenskog

Vårat välmående styrs väldigt mycket av magen.  Jag tror på att motionera så man får igång både cirkulation och tarm, också att äta regelbundet och ren mat.

Bäst av allt:  Ni kommer i form samtidigt som magen mår bra 😉 

Ha en fantastisk kväll alla <3

Puss o Kram Caroline

 

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

5 − två =