Så tränar du magen effektivt


Det blir inte mycket bloggande nu, men min bion är att få igång ett oordentligt flöde här också, men ibland önskar man att dygnet hade lite fler timmar. Både December och Januari har varit extremt mycket jobb, väldigt roligt och utvecklande såklart. Det gör mig väldigt glad att så många vill börja leva en sund livsstil. Att människor börjar prioritera hälsa är på tiden. Alla som idag prioriterar detta vet också vad jag menar, Man mår så mycket bättre, känner sig starkare,fräschare och piggare. Detta är bara några frödelar som kommer med att ha en sund livsstil.

 

Men när tiden är knapp få man prioritera så tyvärr har bloggen blivit lidande, men det ska bli ändring. Det har även varit mycket privat. Utöver dieten så kollar vi också på lägenhet i Stockholm. Att löpa en bostad där är inte lätt har jag förstått, men skam den som ger sig.

Min diet har gått förväntansfullt bra, och för första gången på länge så känner jag absolut ingen stress inför tävlingen. Min kropp svarar bra på redigeringarna vilket jag är väldigt tacksam över. Att kroppen vill samarbeta är viktigt för mig. Förra året gjorde den inte det utan den jobbade emot, vilket ledde till att jag avbröt för hälsan kommer först. Nu är jag tillbaka starkare och bättre än någonsin:)

Ville dela med mig lite av min vison kring abs-Workout och jag får ofta frågan om hur jag tränar min mage/Core.

Jag skulle vilja säga att jag tränar den jämt, för att få fram en fin midja kräver först och främst en stark core och den involverar du i allt du gör. Jag är relativt stark i min inre bål och det skulle jag vilja säga är grunden för att få en bra kontakt med musklerna runt om. Så i alla övningar du gör se till att ha ett bra “buktryck”.

Jag tränar mage varje dag och passen med 5-10 min olika övingar. Jag lägger väldigt lätt vikt men jobbar korrekt och mycket för kontakt. Jag har inte brottom genom passen utan fokuserar på kontakt. Avgörande är kosten, oavsett hur mycket du tränar magen så kommer du aldrig få bra resultat om kosten inte sköts. Genetik, JA precis som allt annat, men trots genetik kan du ändå förbättra din fysik.  Jag har genetiskt bra midja men jag har under några år format om min midja. Från att ha provat o tränat magen 1 gång i veckan till varje dag och varje dag har givit mig bättre effekt.  Jag är heller inte rädd för att träna sidan( många är rädda för att få bred midja), detta får du inte av isolerad träning och aktiverar drar du rätt vinkel tar det ej på obliquerna.

Tipsen: 

  • Träna magen i allt du gör, promenad,styrka. Aktivera magen/Core
  • Jobba upp en stark core/Inre bål
  • fokusera på kontakt och ha inte brottom
  • Kör högrepps på lätt vikt och kontakt ( Mitt tips)
  • Träna magen ofta
  • Träna sidan av magen( NEJ du får inte stor midja av att träna sidan, ja kör sidan värj dag och har fått smalare midja )
  • När du tränar sidan fokusera på serratus anterior och ej på obliquerna. ( Detta gör du genom att tänka mer in mor kroppen än mot sidan)
  • KOSTEN! Tänk på hur du äter.

S

mal midja mycket “sid” träning 🙂

 

 

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

sex − fem =