NÄR EN DÖRR STÄNGS ÖPPNAS OCKSÅ EN ANNAN!


Helt otroligt vad tiden går fort, nu är det exakt 9 dagar sedan jag tävlade och över en vecka har redan passerat. Det blir alltid en viss tomhetskänsla efter en tävling, de kan jag inte komma undan. Det är en stor omställning efter en tävling, samtidigt som det inte är en omställning då mitt liv består till mestadel av träning och ett hälsosamt levende.

Jag älskar mitt liv där jag äter bra mat som gynnar mig till träningen. Och framförallt nu när jag får möjligheten att faktiskt kunna träna lite tyngre och på så sätt kunna äta mer mat. Jag har sagt de innan o säger de igen, jag och mat! jag älskar mat och hade jag haft ännu högre förbränning hade det nog inte funnits något stop! Jag har alltid gillat mat, inte onyttigt utan mat överlag. Min syster är likadan och även hennes dotter så de ligger väl i generna. Men man måste kunna kontrollera och tygla sig, en utmaning för mig!

NÄR EN DÖRR STÄNGS ÖPPNAS OCKSÅ EN ANNAN!

Att du går upp i vikt efter en tävlingsdiet är såklart ett måste, jag ligger nu 3-4 kg över tävlingsvikt men då får man också räkna med att jag var helt tömd på tävlingsdagen. Jag har inte som plan att hålla en sådan form utan planen är att utveckla min muskelmassa och muskelmognad. Vad vikten kommer sluta på har jag absolut ingen aning om. Men de lär vi väl märka snart. Man får inte heller glömma att de tar tid för kroppen att enpass sig till lite nya råvaror osv efter en tävlingssatsning, de är en stor omställning för kroppen rent fysiks efter en tävling också. Jag kör inga revers osv, jag försöker äta ren o bra mat som gör att jag inte får sötsug och även mat och mängd som gör att jag kan prestera på mina träningspass. Jag började inte med träning för att gå på ett kcal underskott, utan jag började med träning för att kunna bli starkare o prestera, men får inte glömma den biten efter en tävling.

När du tävlar så tävlar du mot vågen, du tävlar genom att gå lågt o pressa ner sig själv, du jobbar egentligen mycket emot kroppen, en sund kropp skall inte jobbas emot allt för länge utan du måste låta kroppen vila o få chans till utveckling. För mig känns det helt otroligt att kunna få i mig lite mer energi o känna den där glädjen i gymmet,pumpat och endorinerna!

Vad som känns skönt nu är att fokus inte är att bli smal eller mindre, utan fokus ligger på att prestera och att få utvecklas, detta har jag saknat jätte mycket och äntligen känns det som att jag jobbar med min kropp och inte emot min kropp! Allt har en mening och allt sker av en anledning. När en dörr stängs så öppnas också en annan!

ATT INTE BLI BORTSKÄMD!

Det sköna med att gå av en tävlingsdiet är väl att man är lite mer friare med vissa saker.

Jag försöker att inte vänja mig vid att bli ”bortskämd” med mat utan jag vill gärna se att ex nötter,propud, lite extra Avokado,lite extra carbs eller mjölk i kaffet eller mandelmjölk till gröten med lite banan på morgonen är lyx. Vänjer man sig vid den tanken att de är lite extra gott så behöver man heller inte längta efter en Cheat day för du har lite ”cheat” varje dag. Du blir vad du tänker och du har möjlighet att påverka din dag, varje dag av att göra olika val. Tänker du att du är extremt sugen på choklad så kommer du bli det, men håller du istället fokuserad på det du skall äta så kommer du bli sugen på det.

 

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

femton + fem =