MOTVIATION TILL TRÄNINGEN MEN INTE TILL MIN MÅLBILDEN


Att ha motivation är en av dom absolut viktigaste faktorerna för att du skall nå ditt mål. Om du har motivation så finner du både möjligehter,glädje och finner det du gör som ”lätt”. När vi tappar motivationen så blir det också att vi tappar fokus på våran målbild.

Motivationen kan gå upp och ner och det är så vanligt att vi tappar motivationen, det kan vara motivationen till arbete, förhållande, eller som i mitt fall träningen.

För att jag skall ha motivation till träningen så vill jag veta att jag kan ge 110% i både kost,träning och vila. Då jag under så många år lagt ner hela mitt hjärta o själ i träningen och jobbar till mina mål så gillar jag inte när jag inte kan följa alla dessa tre saker som är väldigt viktigt för att jag skall utvecklas. Min kost är A och O och det gäller alla för att få bra resultat i träningen, följer du inte kosten så kommer du inte ta dig till målet.

Nu när jag flyttar så kommer jag inte komma med ursäkter om att jag inte”hinner förbereda kosten”. Man hinner alltid och hade jag nu dieter inför en tävling så hade jag förberett dagar innan så jag inte kan misslyckas,men nu är fallet annorlunda och jag har inte någon tävling, dock vill jag gärna hålla en kostplan, men jag har gjort ett val att under denna vecka inte ta det så allvarligt, jag äter nyttigt men jag väger inte upp maten vilket jag annars alltid gör.

Veckan favoritmåltid  blev kikärtsbiff med Avokado,Rotfrukter,sallad,broccoli. 

PÅVERKAR DET MIG?
Ja absolut gör det detta, jag märker hur jag faktiskt tappar motivationen och det var det som slog mig om hur beroende vi är av våra rutiner. Jag finner inte träning lika givande för jag har helt plötsligt inte en klar målbild med veckan. Det slog mig också om hur strukturerad jag är i vanliga fall, detta har blivit en livsstil så det är inget jag lägger märke till annars. Men mitt i flyttkaoset så märker jag hur mycket planering jag lägger på både min kostplan, träningsplan vilket jag kan säga att jag är glad över att jag gör.

MOTVIATION TILL TRÄNINGEN MEN INTE TILL MIN MÅLBILDEN
Jag har absolut motivation för att träna och finner det som extremt avkopplande i all flyttstress, jag tycker det är skönt att köra både cardio och styrketräning. Yogan får vänta tills nästa vecka, för där har jag svårt att finna ro till.
Träningen går jätte bra, men känner såklart att träningen inte tar mig denna vecka till mitt mål. Jag som är en sån strukturerad person och har gått på schema så länge så blir det jobbigt mentalt att inte ha kontroll + att min motivation till utveckling försvinner.

POSITIVT TÄNKANDE LÖSER DET MESTA

jag lever i vanliga fall ett väldigt strukturerat och planerat liv så denna vecka har helt enkelt fått blivit som det blivit.  Det är inte värre än så och det gäller bara att acceptera och inte stressa upp. Det är en utmaning för mig såklart!

Likaväl som det är en utmaning för en person som är van att inte följa schema o träna mycket, lika mycket utmaning blir det för mig att få ihop veckan utan struktur och planering. Det är lätt att glömma att alla har vi olika liv och vi alla kämpar med olika saker. En del kämpar för att få struktur medans andra får kämpa med att VÅGA släppa lite på struktur. Jag är i det sista, alltid ger det något och man lär sig nya saker för varje ny utmaning man tar sig an!

Förhoppningsvis så kanske jag känner en annan längtan till planering och struktur nästa vecka. Jag har inte haft någon dipp efter min tävling, vilket är väldigt skönt.Jag har känt mig väldigt tillfreds, fram till nu! Men tålamod och nästa vecka kommer jag ha kontroll och struktur igen.

Det som jag redan märkt som positivt är att jag är en person som uppskattar nästan allt i livet och framförallt mat. Det behöver inte vara onyttig mat, utan snarare sagt tvärt om! Att få köpa en plocksallad på ICA eller ta en Bar alt att få en god och nyttig lunch ute är Lyx för mig, precis som jag gillar det. Man skall uppskatta saker, men äter man något varje dag så slutarmen tillslut uppskatta det. Så det gör mig glad att veta att jag uppskattar det små sakerna i vardagen.

Kram på Er och jag är så taggad inför min första vecka som en riktig Stockholmare:)

 

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

ett − ett =