Mina tips på förberedelser inför 2017 1


Nu är Julen över och jag har avklarat min Diet Jul. Det var inte så farligt att Dieta på Julafton trots allt, allt handlar om inställning till det du gör och varför. Man säger ofta att man blir vad man tänker och det är så rätt, tänker du att det blir jobbigt att Dieta kring jul och gör detta till något negativt så självklart blir det jobbigt. Jag valde att faktiskt spendera min Julafton med hela min familj med Klappar,presenter o fika och allt på ett dietvänligt sätt.

Första året någonsin där formen ser ut såhär på Julafton.

 

 

Det behöver faktiskt inte alltid kretsa kring mat, bara för det är Jul! Det finns så mycket mer värdefullt kring Julafton. 

Däremot så startade jag min morgon med lite extra Julkänsla: SaffransGröt med Propud! Man får göra vad man kan av den maten man har 🙂

Jag hade gjort min egen Julmat och det fick bli: köttbullar på 5% fett och sen har jag potatis i schemat så 1 1/2 kokt potatis + lite Rökt renkött med sallad fick det bli.

Däremot så har jag en underbar familj som alltid stöttar och det är aldrig någon som ifrågasätter mig kring min livsstil. Varför jag tror att min familj inte ifrågasätter o anser mig vara ohälsosam på något sätt beror nog på att under min offseason så planerar jag alltid in mina frimål utefter besök och skulle aldrig tacka nej till mormors mat då bara för jag vill äta cleant utan jag väljer min tillfällen väl och håller ändå en bra form.

Valet ditt och ingen annans.  Visst tycker mina morföräldrar att jag kunde dieta med en lussebulle bara för den var hembakt, men så förklarar jag att jag inte kan och dom är helt underbart förstående. Så gulligt då dom är 81 år gamla men ändå respekterar det. <3 Underbar med olika generationer!

Förberedelser inför en ny vecka: 

Jag har haft en underbar morgon som startade med cardio på Gladius Gym som därefter bestod av mys med mina hundar här hemma, Foodpreppat inför veckan och nu är det dags för Gymmet igen.

Sally är min hjälpkock!

Capri är min älskling som påminner mig om att ta de lugnt mellan varven.

För att lyckas till ditt mål så är förberedelser A och O. Foodprep i dag och jag känner mig både redo och motiverad för en  ny vecka. Är du??

Jag vill hålla min matlagning enkel,god och hälsosam såklart. Jag använder mig av få råvaror. Ex Två kolhydratskällor till olika måltider och proteinet ofta detsamma. Just för att det är simpelt. Utöver detta så äter jag även annan mat som havregryn,nötkött,ägg. Men detta är inget jag foodpreppar veckan för utan tillagar till frukost alt kvällsmål.

Skär upp och väg maten, krydda maten. -jag använder mycket örtkryddor i min mat. Och all mat är Eko

Ställer in sötpotatisen i ugnen och tillsätt  paprika,rödlök,champinjoner och broccoli. Sötpotatisen ligger i ugn på 200 grader i 30 min och sedan tillsätter jag resterande Gränsaker som får ligga i ca 10 min. Som fettkälla ringlar jag över ca 1 msk EKO olivolja.

Väger upp riset och kokar efter anvisning, jag använder enbart fullkorn som kokar ca 40 min.

Simpelt och  redo för att lyckas!

Julkramar Caroline <3


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

9 + fem =

En tanke om “Mina tips på förberedelser inför 2017