Mina bästa Resetips


Nu är vi i full gång med våran flytt till Stockholm. Jag skall försöka uppdatera mkt i min blogg ändå och mitt arbete är precis som vanligt förutom att jag är på resande fot samt att jag ej har några PT klienter denna vecka.
Det kommer nog ta hela veckan att komma i ordning men jag skall göra det bästa av situationen. Det jobbigaste är maten men det finnas ursäkter och det finns möjligehter. Du måste bestämma dig inför ditt mål.


MATEN
När man kommer ur rutin så tappar många människor det. Vi låter våra ursäkter komma i första hand, tyvärr så tar våra ursäkter oss inte till målet. I det verkliga livet så uppstår saker då man måste bryta vissa rutiner,men de behöver inte vara till det sämre.

 

Hur gör då jag?
Många vet jag gärna tar tillfället i akt att hitta ursäkter för att hitta anledningar till att exempel inte följa sin dietplan. Man flyttar, man hann inte med matlagning, jag åkte bil hela dagen osv..

Men det finns faktiskt nyttiga alternativ i dag och nästan vart du än stannar så finns det nyttiga alternativ. Just nu följer jag inte någon kostplan då jag tillåt mig själv att släppa det men man kan fortfarande göra smarta val.  Du måste fråga dig själv:

1: Vad är mitt mål?
2: Tar detta mig till målet?
3: Hur gärna vill jag det?

 

Tänk innan du handlar som jag brukar säga. Vi är experter på att tänka i efterhand med det är då försent.
Jag har levt i flytt kaos sedan jag kom hem från Malta, men har ändå skött min kost. Jag skall ej tävla nu, men jag vill fortfarande äta mat som tar mig till mitt mål och som gör att jag orkar prestera, så planering är allt.

Idag har jag ej lagat mat som jag haft med mig, så hur klarar jag mig utan matlådor en dag om jag ändå vill sköta kosten? Anledningen till detta är bara dålig planering, varit iväg på bland annat fotografering i helgen och tiden eller orken har inte funnits där. Men då får man göra det bästa av situationen och här kommer lite tips.

 

MINA RESTIPS!

1: Propud Milkshake/Pudding med lite naturella nötter är perfekt.

2: En Low Carb bar från North Nutrition samt en från Barbell är med mig i väskan.

3: En Grapefrukt vid sötsug, bästa tipset! När man åker bil blir man lätt uttråkad och därmed hungrig så en grapefrukt är både nyttig och tar bort sockersuget.

4: En blocksallad från ICA. idag blev det hel vegetarisk och du kan själv välja o göra ditt val på vad du vill ha i din sallad, ha disciplin när du gör din plocksallad. Detta gör jag även på diet men den är extremt basic och brukar då bli grönsallad,tomat,gurka, Tonfisk/Räkor. Extremt basic.

Hade jag gått på en tävlingsdiet så hade jag inte kunnat ha denna frihet, men istället hade jag tillagat kyckling och bara haft med mig i portionspåsar, köpt grönsallad och ätit.

FUNKTION FRAMFÖR SMAK

Man kan inte alltid äta för att det ska smaka gott, du måste också äta för att de skall ge en funktion, problemet vi gör idag är att vi tänker smak framför funktion? för en lyckad diet måste du ändra ditt tankesätt, och ditt tankesätt till just mat är nästan det första du måste ändra, för det är där vi är som svagast. Att träna gör många med glädje men att följa en kostplan är oftast det många har problem med. Men när resultat kommer som du får genom att tänka funktion framför smak så kommer också motivation. När motivationen finns där så finns det inget som stoppar oss, för vem älskar inte att se sig utvecklas till sitt bättre, starkare och hälsosammare jag?

Ha nu en underbar vecka och njut av livet,vädret och av allt fint vi har att vara tacksamma för<3
Kram o Kärlek
Caroline

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

3 + 5 =