Mer Muskler, Mer underhåll?


Många frågar ofta varför jag kör cardio även under min “offseason” ? Förutom för att det är enligt mig den bästa starten på dagen så kräver även min fysik detta. Jag har mycket muskelmassa och mer muskelmassa kräver också mer underhåll, det är ganska logiskt när man tänker på det.

Med underhåll så menar jag inte bara en vissa typ av träning utan du är också i behov av återhämtningen och det är allt från vad du stoppar i dig, din vila men också behandlingar skulle jag vilja säga.

När jag bodde i Halmstad så hade jag behandling varje vecka, allt från massage till Yoga och även bindvävs behandlingar. Detta har hållit mig fräsch i kroppen och såklart underlättat min träning. Samma sak där, tränar du mycket så måste du ta hand om kroppen efteråt. Det är en livsstil, och alla kroppen kräver alla momenten för att vara 100%. Har man inte ekomini till behandlingar eller inte vill lägga pengar på det, så kan man alltid stretcha själv eller köra foamroller, det viktiga är att man gör något som belöning för kroppen.

Jag känner mig lite stel i kroppen just nu och detta då jag inte fått behandling sedan jag flyttade hit. I dag blir min första behandling på Gymmet Stockholm hos en kille jag hört gott om, Micke Genberg. Ska bli spännande och senare så kommer också LPG ligga på listan hos Linn strand som jag också hört mycket gott om på detta. Det tar tid att hitta vart man skall gå för bästa resultat men de känns som jag kommit en bit på vägen, nu är det bara Yogalektioner som jag saknar perfektion på.

Olika kroppar behöver en viss typ av träning. Jag är verkligen i behov av att köra mycket löpning,intervaller blandat med plyo-träning. Detta för att jag har relativt mycket muskler på benen och det är där behöver aktivering. Mina fettdepåer sitter även där och kräver mycket cirkulation för att bibehålla tightheten.  Så när du vill bygga muskler och du vill hålla dom i trim så glöm inte att det kräver mer än bara att lyfta skrot. 🙂

DET ÄR EN LIVSSTIL SOM KRÄVER 100% 

Väljer man att träna mycket så skulle jag vilja säga att man måste se helheten. Jag är extremt viktig med att man tar hand om sin kropp. Allt från styrka, rätt cardio, rätt kost som tar dig till ditt mål, men även berömmer kroppen med ex behandlingar/Strech. Detta påpekar jag ofta till mina klienter och dom som lyssnar på mig, ångrar sig aldrig att dom började fokusera på allt runt omkring och inte bara gymmet.  Det är dessa punkter som jag anser är något av det viktigaste för en fungerad samt stark och sund kropp.

Ha en underbar dag alla <3

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fyra × 3 =