Hur man gör det perfekta Squeezet! Få mina expert tips.


 Mina Tips för att forma rumpan. Man går i olika faser och vi alla är i olika behov av vilken typ av träning vi behöver för att bygga rumpa eller forma rumpan.  Allt handlar om vart du befinner dig i din fysik just nu, behöver du skala av? Behöva du bygga ? Frågan är vart man skall börja och vilka övningar som är bra för varje person. Det kan jag ej skriva ned här utan det handlar om vart du är i dag och vad du har för mål. Men oavsett vart du är i dag i din träning så kommer du ändå ha nytta av detta inlägg om målet är att förbättra rumpan, få bättre kontakt och helt enkelt forma rumpan mer.

Många brukar fråga mig vilken som är min bästa övning för rumpan. Det är en väldigt svår fråga men jag har ett bra svar på den. Många svarar traditionellt SQUATS! Det är bra men det är inte Squatsen som gör den bra utan själva höftlyftet du gör i Squatsen! Så mina tips för att bygga rumpan och enligt mig en övning som verkligen kommer ge resultat på rumpan är en övning och det är HIP THRUST!

“Diet Form” En form jag jobbar fram som atlet.

Nu skall jag berätta exakt vad det kända SQUEEZET verkligen är. Om du Squeezar så aktiverar du hela rumpan och det så kallade lyftet som vi tjejer vill ha. Squeezar du så får du det lyftet. Hip Trust är det som kommer hjälpa dig och att tänka höft lyft i alla övningar du gör.

I ett marklyft och i  toppläget gör du en Hip Thrust/ Höftlyft och Squeezar glutsen. Detta gör att du aktiverat rumpan. Jag gillar att förklara lätt för personer och inte göra det så invecklat. Bara tänk en Hip trust i samtliga övningar ni gör. Tänk att ni vill aktivera höften i nästan alla övningar. Allt från Step ups, Utfall eller varför inte Squats.

Tänk: Vad gör du i toppläget? Jo ett höftlyft eller den välkända Squeezen. 

Frågan är då hur man gör ett perfekt Squeeze? 

1: Russin- Rumpa som jag brukar säga. Tänk på att få in hela höften så du verkligen aktiverar rumpan, försök att ej aktivera ländryggen i ett ex knäböj utan försök få in höften i toppläget. 

2:Hur länge skall ett Squeeze vara? Ett Squeeze kan i ca 2-3 sekunder men allt handlar om känsla så försök känna när du har kontakten och när du är redo att släppa. I bland Squeezar jag 5-6 sekunder! 

3: Explosivitet? Jo var explosiv. Explosivt är det som gör att du enkelt sagt bygger. Så var på en vikt där du känner att du fortfarande kan vara explosiv om målet är att bygga ex mer muskler och i detta fall större rumpa. 

4: Hur många sekunder i den negativa fasen? Gilla inte att räkna sekunder  men så du hela tiden har kontakt, kroppen vet ej vad sekunder är men den vet vad känsla är och se till att under hela ditt träningspass ha kontakt med muskeln du tränar. 

5: Sist men inte minst: Har du svårt att aktivera rumpan, så ha med dig ett gummiband och sätt under knäna i dom flesta övningarna, jobba mer i smittmaskin om du har svårt med kontakt i knäböj. Se också till att börja värma upp passet med aktivationsövningar för rumpan. Kan försöka sätta ut lite av dessa övningar i veckan, hade det varit vid intresse kanske? 

Så nu fick ni mina helt ärligt BÄSTA tips som jag kunde bidra med via internet. Hade varit jätte roligt om ni provade detta och återkopplade till mig eller tagga #AspenGluteWorkout så jag kan följa er där o se era tekniker. Bara en tanke.

” Offseason Form” En form jag känner mig både kvinnlig och stark i.

Nu skall jag mysa med lilla Kärstin som jag passar nu när Anna och Freddan jobbar så hårt med Gymmet Uppsala!  Som har öppning nu på Lördag 28/10! Hoppas att ni är många som kommer på invigningen? Kan lova grymt bra utrustning. På Gymmet Uppsala kommer jag  finnas för Personlig Träning 2 dagar i veckan och på Gymmet Stockholm resterande 5 dagar. Här kan ni Boka Personlig Träning av mig.

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

2 × fyra =