Ät gott men nyttigt!


Dåliga uppdateringar från mig, Att försöka ha två inlägg  i veckan så det slipper bli sånna glapp mellan gångerna?

Den sista tiden har det faktiskt inte funnits tid till att blogga då jobbet har varit i störta fokus, vilket jag såklart älskar. Att ha flyttat upp till Stockholm och dagligen få träffa så inspirande människor är helt fantastiskt. Allt från mina goa kollegor, Vänner och klienter!

Jag får såklart inte glömma lilla Appe som är en ny familjemedlem, han kräver mycket uppmärksamhet och jag älskar att ha honom hos mig!

 

Då Gymmet i  Uppsala har öppnat så harjag också börjat köra PT där så ni som bor i Uppsala och är intresserade kan nu boka in PT med mig, jag är där två gånger i veckan nu men dom dagern är fulla så finns intresset för fler dagar så kan jag utöka till tre dagar. Gymmet är för övrigt helt fantastiskt! Så för er som inte har provat, åk dit! 🙂

Tråkigt nog har jag blivit sjuk och kan tyvärr inte träna. Trodde jag hade fått nog av detta men icke det. Men visst är det typiskt när man har sånt gott Flow i träningen, min motivation var åter tillbaka, träningen fick bra, plyon gick suveränt. Tyvärr så skadande jag tån som nu har en spricka så plyon har fått ligga på is en vecka, riktigt tråkigt men sådana saker låter jag aldrig komma i vägen utan det finns alltid andra alternativ om man bli skadad, men blir man sjuk och har inflammation i kroppen så är VILA det Viktigaste, och såklart lite Gos <3

Så fokus på vila, äta bra och nyttig mat. Sålänge man följer sin kostplan så kommer bara vilan göra dig gott, så tappa inte motivationen om ni är i samma sits som mig nu, se det som återhämtning till kroppen och som jag sagt innan: Det är lätt att träna och hålla sig motiverad när allt flyter på men den störta utmaningen sker när hinder kommer emellan, hur vi tar olika motgångar/Bakslag. Även om det är svårt så tänk alltid positivt och försök att se framåt och inte bakåt.

Jag har nu åter hittat min motivation, ibland behöver man ändra om saker och ting för att komma tillbaka. Jag förstår inte varför men jag tappade gnistan helt och kände att jag behövde göra en stor förändring så jag har provat något som jag inte gjort tidigare och jag kommer dela med mig av detta i nästa inlägg. <3

Bjussar på detta goda recept jag gjort på Röda linser. 

Fett: 70 g Kolh: 70 g Prot: 27 g Kal 1034
5 portioner Stora!

206 kcal/Portion
Indiskt Linssoppa
”Mulligatawny” •

• 1 gul lök
• 2 vitlöksklyftor
• 1 morot
• 1 bit purjolök (à ca 10 cm)
• 1 röd chili (t ex spansk peppar)
• 3 dl torkade röda linser
• 1 msk riven färsk ingefära
• 1 1/2 msk olja
• 1 msk curry
• 1 kanelstång
• 3 gröna kardemummakapslar eller 1/2 krm malen kardemumma (för 4 portioner)
• 13 dl vatten
• 2 tsk salt
• 1 burk kokosmjölk (à 400 ml)
• 2 msk färskpressad citronjuice
• turkisk yoghurt och malen torkad chilifrukt till servering

Gör såhär:
Skala löken och hacka vitlök och gullök, riv 1 st morot och skölj Purjolöken.
Fräs lök,vitlök, röda Chillin , Riv ingefäran i en kastrull och stek på i ca 5 minuter.

Tillsätt motor, purjolök och Curry och fräs i ytterligare 1 minut.

Rör sedan ner linser,kanel,kardemuma, grönsaksbuljong, vatten, salt, Cayenne och Paprikakrydda i soppan. Koka i ca 20 minuter och mixa slät med mixer. Tillsätt sedan limesaft samt kokosmjölken. Kan användas light men jag föredrog original.

Enjoy!

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

5 × 4 =