Gå över gränsen 4


Vad får oss till att plåga oss själva egentligen? Många ser styrketräning som ren tortyr och i sanningens namn så handlar styrketräning om att våga utmana sig själv och gå över sin egen förmåga. En förmåga att våga gå över gräsen, att våga utmana sig själv och att våga fortsätta att kötta i ren tortyr. Det är styrketräning och det är det som ger dig resultaten.

unnamed-6

Jag får ofta frågan: Hur många reps man ska köra och hur vet man att det är tillräckligt tungt?

unnamed-8

Det finns inget rätt eller fel men känslan jag förklarade där uppe är den du ska sträva efter. Resultaten kommer inte genom att du kör 8-12 eller 15 reps utan resultaten kommer när du vågar gå över GRÄNSEN. När du går över gränsen så kommer resultaten att komma.

unnamed-9

Genom hård träning så bryter du ner muskeln och du är nu i processen för muskeluppbyggnad, men för att få maximal muskeluppbyggnad så glöm inte att förse din kropp med näring/bränse. Bra mat är otroligt viktigt för att maximera din träning.

Lite tips på bra mat: 

Kolhydratkälla : Sötpotatis,potatis,ris,havregryn 

Proteinkälla: Kyckling,vit fisk, lax, rött kött, linser,kikärtor,ägg, mejeriprodukter, 

Fett: Olivolja,avokado,nötter

Frukt och bär är också något som är väldigt rikt på vitaminer,mineraler,antioxidanter. 

nBR2CJFB

När ni använder er av fett får ni dock tänka på att fett innehåller mycket mer kcal än protein och kolhydrater så mängden bör vara lite mindre för att inte komma upp i för mycket kcal under en dag och detta beroende på mål. Vill du gå upp i vikt och har svårt att gå upp kan det vara bra att äta mer fett så du kommer upp i kcal genom lite mat.

Plant-based-diet-healty-food-study-

Nu till inläggets mening.

Min klient Kajsa som gör mig så otroligt stolt. Hon har verkligen följt en plan till 110%. Kajsa har gjort precis som jag förklarade ovanför och kolla hennes resultat. Inget annat än hårt arbete och disciplin. Hon har verkligen format om rumpan och fysiken hon ligger inne med är grymt imponerande.

13148219_10154066835346341_479562045_o

Men det stannar inte här. Nu ska vi lägga i en extra växel. Hitta en balans i både kost och träning. Med hård träning, mycket och bra mat så ska vi börja  forma och bygga ännu mer muskler.

13170596_10154066835431341_1119546550_o

Lite mer konturer på magen och mer linjer på benen ska vi jobba fram. Det fantastiska med styrketräning är att med en planerad kost och träning så kan du forma din kropp till det du inte trodde var möjligt.

13120464_10154066835271341_1650706045_o

Från att vara helt nybörjare med inte så mycket muskler på kroppen så har hon efter 3 månader format denna fysik. Hon har dessutom gått över till en hel vegetariska kost under denna coachning period. Inget halvfabrikat i den vegetariska kosten utan ren och bra mat med allt lagat från grunden.

Kajsas mål var först och främst att tappa i fett och bygga muskler. Hon hade även som  delmål att klara av loppet Tough Viking vilket hon gjorde.

13148125_10154066860801341_1963190696_o

Nu är det lätt att man tappar motivationen men inte i detta fall. Ny plan är på G och nya mål är satta. Det viktiga är att hela tiden ha nya mål med sin träning. Allt för att inte tappa motivationen och nya mål behöver inte vara jätte stora utan det kan vara allt från att bli starkare till att hitta en balans i vardagen.

TILL ER ALLA!  Ha tålamod och försök få in träningen som en del i erat liv. Det tar tid att bygga muskler så ha inte för brottom utan mitt tips är att jobba på en långsiktig plan. Sätt upp delmål på vägen till erat huvudmål. Resten kommer falla på plats. 

 

Massor med kärlek <3

Caroline

 


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

fem + 6 =

4 tankar om “Gå över gränsen

 • Lina Hellberg

  Men wow, så bra jobbat av er båda två! Riktigt grymma tjejer! 🙂 Ska förresten testa din lowcarb frukost imorrn, såg riktigt mumsig ut. 🙂 Blandar du proteinet i kvarg/keso-röran? 🙂 Hoppas att allt är bra med dig Caroline, tycker du strålar på dina bilder!! Kram!!<3

  • Caroline Aspenskog Inläggsförfattare

   Hejsan:)
   Va söt du är, tack så jätte mycket! <3
   Ja prova den, asså den är gudomlig! ja du bara blandar två delar oka keso och kvarg sen proteinet Vanilla/Pear från bmr är väldigt god och sen tar du och blandar i lite hallon och nötter om du vill <3