Förutsättningar,målbild och tidsplan


Alla har vi olika mål och olika förutsättningar. Detta säger jag ofta och varje resa som varje person gör är unik. Vi alla gör en livsstilsförändring av olika anledningar och vi alla har olika utgångsläge.

Här är en klient till mig som har haft som mål att få fram  mer konturer på kroppen, få en lite hårdare/Vassare Look. Alla har inte en “övervikt” utan många vill också forma kroppen. Många som idag vill forma kroppen tror att enbart cardio är den bästa lösningen. Enligt mig är det helt fel, Har du inte muskelmassan kan du heller inte få fram några konturer på kroppen.

Min klient har under 16 veckor jobbat hårt för att uppnå dessa resultat. Hon har först haft en uppbyggnad och därefter har vi lagt lite extra krut i några veckor på att “skala” av då fokus har varit mer på cardio, men “rätt” form av cardio för att ta henne till målet.

Älskar hur min klient har med hjälp av mycket och näringsrik mat samt ökad aktivitetsnivå och såklart ökad muskelmassa fått fram dessa former på kroppen.Att forma kroppen är exakt lika krävande som en kraftig viktnedgång. 

Vad är då rätt cardio, och hur vet man det? 

Rätt cardio kanske är fel att säga, men har du som mål att  forma exempel rumpan/Benen som många tjejer har i dag, det vill säga bibehålla volymen mer tightare.  Att du inte vill tappa volym utan du vill jobba på mer fyllighet så skulle jag inte vilja säga att “promenad” kommer inte ta dig till den fysiken. Vill du forma rumpan/bibehålla massa och skapa volym skulle jag vilja säga att trappmaskin/stepmaskin/Plyometrisk träning är det som är mer optimalt. Jag pratar av egen erfarenhet från min träning men också från mina klienters resultat. Jag vill inte säga att detta är optimalt för alla för vi alla ser olika ut, men detta är hur jag resonerar med cardio när jag gör en plan.

PlyoDELUXE :och denna cardio har varit nödvändig för mig för att ta mig till mitt mål och min fysik.

1: Vad är utgångsläget? 

2: Förutsättningar i sin träning,teknik,träningsvana,skador? 

3: Vad är målet? 

Tänk dessa 3 saker innan ni lägger upp en cardioplan inför erat mål. Eller vilket mål ni än har vare sig det är styrketräning,muskeluppbyggnad, Viktnedgång.

Föresten: Ni har väl inte missat detta? 4:e Juni har jag Anna,Unni ett Bootcamp i Stockholm! Kul och givande tärning med mycket godheter från både Tyngre,Nocco,Add Ice Cream och NJIE

Biljetter köper ni här: Endast 80 kr!

BOOTCAMP

 

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

två × ett =