En mental kamp


Vissa dagar är bara inte helt 100%. Motivation är nog det som är absolut det svåraste att hålla uppe.  Motivation kommer och går och det vanligaste till att vi ger upp är just pga motivationen. Men hur håller man uppe motivationen och om man tappar den vad ska man göra? 

Detta är frågor som jag ofta får av mina klienter men även något som jag själv jobbar med väldigt mycket. Vissa dagar är allt fantastiskt medans andra dagen därefter kan vara rent ut sagt skit. Det många gör är att så fått det är en dålig dag så låter man det ta över och man ger upp. Vi alla har sämre dagar, jag hade min i dag. Absolut inte av någon speciell anledning utan jag var helt enkelt inte sugen på träning. j-ag älskar träna men jag ljuger om jag säger att jag älskar att träna 2 gånger varje dag. Vissa dagar vill jag rent ut sagt bo på gymmet medans andra dagar vill jag inte veta av stället. Och  helt riktigt det händer mig också!

Motivationen fanns i morse och även till dagens plyo pass, jag körde ett riktigt bra pass och pushade mig själv riktigt hårt och svetten bara rann, men hjärtat var inte med. Jag avslutade min träning med 20 min intervall på step och redan från första minuten ville jag ge upp men så har jag alltid ett intre driv av att jag måste slutföra det jag påbörjar för jag tänker ett steg längre vilket är -KÄNSLAN EFTERÅT?

TÄNK ETT STEG LÄNGRE 

Man måste fråga sig själv en extra gång innan man ger upp: Hur mår jag efteråt om jag ger upp? Mår jag bättre? Oftast är svaret NEJ och du mår oftast bättre av att slutföra det du påbörjade. Så jag avslutade mina 20 min intervall och jag känner mig riktigt stolt. Det var ett riktigt bra pass rent fysiks men mentalt var det inte det idag. Då slog det mig att styrketräning är så mycket mer än en fysik aktivitet. Att träna när du är motiverad är absolut inga problem och då kan man alltid pusha ut det där lilla extra, men att pusha ut det där lilla extra när motivationen tryter är inte alltid lika lätt. Men klarar du det då har du övervunnit dina mentala gränser. Jag gjorde detta idag och kommer kunna gå o lägga mig nöjd över att jag gjorde mitt bästa.

Så när motivationen tryter och ni egentligen vill ge upp så tänk på mig och vad jag berättat här i dag, tänk också på känslan efteråt. Men se det som en utmaning! En mental utmaning och klarar ni det så kommer ni klara mycket annat i livet också. Låter löjligt men att vinna över sig själv är en grym Vinst.

Vill också dela med mig av denna grymma Detox Drink! Den är fantastiskt bra och är perfekt att ta dagligen. Antingen tar du detta som en shoot och enbart ingefära och Citron eller så blandar du i vetegräs och Aminosyror. Detta håller dig frisk och kry!

Ingefära som du kör i en råsaftcentrifug och därefter pressar du i Citron och Lime. Vill du ha vetegräs så bara ta 1 tsk och blanda i.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

arton − elva =