Det kommer inifrån


I morse och startade jag dagen med hela 60 minuter cardio. Standard för mig är 40 minuter men jag kände att jag hade lite till så varför inte, tänkte jag!  Att köra cardio kan bli lite långtråkigt så jag brukar variera min cardio. Att stå på samma maskin 60 minuter är rena döden för mig. För att tiden skall gå snabbare så brukar jag därför köra halva tiden på olika maskiner eller som idag splittade jag upp det i 20×3.

20 min Crosstrainer ( Olika pulsnivåer) 

20 min Stepmaskin (Matade ut och fokuserade på glutes) 

20 min snabb gång i lutning på löpbandet. Då brukar jag ligga på 6,5-7 km/h 10-12 graders lutning. 

Så för er som är lite trötta på cardio eller blir lika långtråkiga som mig så kan detta vara ett bra alternativ o tips!

Jag kände mig egentligen lite sliten i kroppen, men valde att köra på ytterligare vilket kändes riktigt skönt. Taggad inför dagens Gympass var jag, MEN ICKE!! Helt plötsligt innan jag skulle bege mig till Gymmet så kom all tvivel över mig. Inget jag tog på mig satt bra, kändes bra. Jag kände mig allmänt dassig. Att gå från massvis med energi till detta var absolut inte vad jag hade tänkt mig. Det låter så ytligt, men egentligen är det långt ifrån ytligt! Det kommer inifrån.

Vi alla har sämre dagar och bättre dagar. Man måste ha lite variation i sin vardag för att känna skillnad på bra dagar och sämre dagar. Jag  ogillar dagar som dessa då jag älskar min träning.

Oavsett så gick jag till gymmet, körde 35 minuter lågintensiv cardio följt av lite Stretch. Det var inte vad jag hade planerat men det var en sådan dag. Det jag vill förmedla med detta är att alla har sämre dagar, eller dagar där motivationen inte är på topp. Idag var verkligen en sådan dag och vad det beror på vet jag faktiskt inte. Kanske är det hormoner? Mycket Tärning? En dag när man bara inte tror på sig själv? Vi alla har dagar då man tvivlar och inte tror på sig själva. Det är helt okej med sådana dagar, men låt inte dagar bli till veckor och veckor bli till månader som sedan blir till år.

När du känner att du tvivlar på dig själv, känner att inget är bra, inget man gör är bra, eller att man bara inte har kommit så långt som man vill göra, så skall du veta att du är inte ensam. Dagar som dessa brukar jag fullfölja min plan( på sätt o vis) ta på mig kläder som jag känner mig bekväm i och inte ställa massa krav på mig själv, utan jag tar det som det kommer, brukar var mitt mindset. Ibland går det förväntansfullt bra och ibland inte, men då har jag inte satt massvis med krav på mig själv, KRAVLÖS!

Det är viktigt att vara positiv och inte ta allt så allvarligt jämt. Det är något som jag har lärt mig. Trots allt så handlade det bara om en sämre dag, inget mer! Nu blickar jag frammåt och jag är med all säkerhet helt säker på att morgondagen kommer bli strålande!  Men visst är det konstigt att ha gått från full motivation till NOLL motivation. Under hela sommaren har min träningsmotivation varit på topp, hela L.A Bootcampet var fantastiskt och även tiden efteråt. Jag tror det är viktigt att ha delmål samt en plan med sin träning för att bibehålla motivationen. Har du ingen plan eller delmål så är det lätt att tappa gnistan. Så har ni ofta sådana dagar som jag beskrev nyligen så kanske ni bör se över vad ni har för mål? Vad ni har för plan för att ta er dit? Och om ni inte har det så tycker jag ni skall sätta upp mål. Att ha mål är viktigt och det är det som gör att vi utvecklas.

Ett mål behöver inte alltid vara så stort utan ett mål kan vara:

  • i morgon skall jag bege mig till gymmet
  • denna vecka skall jag hålla mig till mitt kostschema  

Det kan också vara: 

  • Jag vill gå ner 10 kg 
  • Gå till gymmet 4 dagar i veckan 
  • Om 6 veckor skall jag ha gått ner 4 kg

Detta kan vara två olik mål och delmål, beroende på vart man är i dag 

Nu efter mitt “hårda” träningspass, (haha skämt o sida) så skall jag fylla på med lite mat. Min pojkvän har gjort hemmagjorda bifar på nötkött med 5% fett, rotfrukter i ugn och en god sallad. Till detta toppar jag med det NJIES Kvargsås 🙂

Puss o Kram

 

 

 

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fem − 3 =