Det är svårare att hålla disciplin när du har frihet


Godmorgon mina fina Vänner! 

Veckorna bara rusar iväg och det är redan Fredag. Jag bara älskar när veckorna flyger i väg, produktiva dagar med mycket jobb, mycket träning och framförallt mycket träning med mycket mer energi! Det är en otroligt stor skillnad att träna med lite mer mat i systemet.

Då jag gått såpass lågt i kcal och intag av kolhydrater sista 6 veckorna på diet så måste jag säga att det har tagit några dagar för kroppen att få tillbaka trycket. Första gången på säkert 6 veckor var i går när jag hade ett riktigt bra träningspass, bra energi och grymt bra tryck. Om man frågar mig så tycker jag att de är snyggast när man har lite mer fyllighet i muskeln, när man ser lite krallig ut är snyggast i mina ögon. Så bästa fysiken är lätt 5-7 dagar efter tävling.

Det är svårare att hålla disciplin när du har frihet 

Till det som nästan alla som tävlar känner efter en tävling. Tomhet? Första gången jag kände det på länge var i Onsdags kväll när jag redan hade tränar 2 ggr + arbetat, men på kvällen blev jag otroligt rastlös och kände att något fattades. Man har under 6 månader varit så disciplinerad till sin träning och haft sånt stort fokus på sitt mål att man har inte riktigt haft tid att känna efter.  Något som är vanligt är just denna stora fråga kring FORMEN? jag ogillar den frågan eller att personer ofta kommenterar en form efter en tävling, vare sig de är bra eller dåligt så känner jag ofta att jag är väl så mycket mer än bara en kropp/Fyisk?

Detta är en sport för mig så en tävlingsform är inget som jag eftersträvar, jag eftersträvar inte detta av flera anledningar. Första anledningen är att de inte är hälsosamt att gå så lågt i fettprocent, andra anledningen är att jag föredrar lite mer kurvor/Mer energi,( Vilket betyder, lite mer charmigare, hehe) men även hur snyggt du än tycker att de är så är de helt omöjligt att hålla den formen. Ska du hålla den formen måste du viga ditt liv åt träning,cardio och extremt lågt i kcal, så NEJ det kan vara snyggt med en tävlingsform på många plan, men de är inte värt dom uppoffringarna för att hålla en snygg fysik, de är minst lika snyggt med 5-8-10 kg + på vågen. ( Vikt är slitsamma sålänge du mår bra av de du gör)

UTMANINGEN

Utmaningen är faktiskt att hålla en trivsam “bra form” . Det krävs otroligt mycket disciplin, jag skulle vilja säga att de är svårare under en offseason period att hålla en vältränad/ deffad fysik än va de är på diet. På offseason har du disciplin med frihet och på diet är de enbart disciplin o pannben. Jag älskar utmaningar så just nu har jag flera utmaningar. En av mina utmaningar är att återigen försöka hitta en balans i vardagen med både kost och träning. Jag sätter upp lite små mål som gör det roligt. Ett bra tips till er som har lite svårt med mål är att sätta upp små delmål på vägen för att hålla motivation uppe.

Lite Flex 😉

Ett av målen är kommande fotografering som kräver att jag håller en relativt deffad form, därefter så har jag också Wellness Fitness att se fram emot så min träning kommer också se annorlunda ut, men de är också väldigt motiverande.

Jag är så taggad på att få se min fulla potential, se min utveckling och inte behöva hålla inne på min träning. Som jag har längtat!

Visst kan de kännas tråkigt att inte kunna tävla mer i år med ett mål som var fokus på tävling  hela 2017.  Sex månaders diet och bara 2 tävlingar var inte målet, men mitt mål var inte heller att komma i en 2:a Call out p.g.a för mkt muskler/ Ej ramarna för Bikini fitness, så Wellness Fitness känns riktigt roligt. Jag måste också få säga hur glad jag är för alla fina kommentarer, mail som jag fått av er läsare som tycker att de ska bli roligt att få följa min resa, alla era fina ord betyder så mycket. vill bara att ni ska veta hur underbara ni är.

Nu är det dags för lite arbete med klienter. Egen träning står på tur och jag önskar er alla en helt fantastiskt helg. Min helg består mestadels av mycket PT klienter då jag flyttar till Stockholm så behöver jag få in mina klienter så mycket jag bara hinner innan jag flyttar. Dock kommer jag fortsätta medPT här på Västkusten men mer begränsat blir det.

 

 

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

fem × 4 =