Cardio eller Ej för muskeluppbyggnad? 3


Helt otroligt vilken positiv energi jag har. Jag känner mig så oroligt motiverad till min träning. Träningsglädjen är verkligen Maximal och detta beror såklart på lite miljöombyte men framförallt så känner jag att jag äntligen fått jobba för att förbättra min fysik. Äta för att prestera och min ” offseason” består inte av att bli mindre utan snarare sagt att hålla en sund form där fokus på hårdare träning är i fokus. Precis som jag vill ha det.

Det som nu känns lite konstigt såklart är när jag kollar Wellness tjejerna så framstår jag som “liten” när jag tidigare alltid har varit för stor. Nu kommer nästan stressen av att jag måste verkligen bygga på mig, men samtidigt så ska de fortfarande vara rätt proportioner så de är fortfarande högintensiv träning som gäller men med lite mer fokus på några basövningar, men plyo/Löpning och även mycket isolerade övningar ligger fortfarande högt på listan.

Om du vill forma kroppen tror jag inte du gör rätt i att ta bort både cardio och isolerade övningar, isolerade övningar gör ju faktiskt så du aktiverar och isolerar en muskel på ett annat sätt än vad du gör i en basövning. Som sagt variation tror jag är bäst!

Min träning fungerar väldigt bra för jag äter bra, jag ligger i dagsläger på en vikt vid 55 kg och känner mig tillfreds där.  Ca 4-5 kg från tävling, Dock var jag inte stenhård på tävlingen heller) . Min plan är att inte gå upp allt för mycket utan kan jag ligga mellan 55- 57kg så är de perfekt inför kommande satsning.  Jag stirrar mig inte blind på vågen utan kollar formen och äter så jag kan prestera och leverera i gymmet. Jag letar fortfarande efter en utveckling och vill bygga muskler, men för att bygga tror jag inte man behöver överäta utan det blir bara jobbigt att gå ner sedan. Det du skall gå upp vid muskeluppbyggnad är kvalite och inte kvantitet.

Är jag rädd för cardio nu när jag skall bygga? 

Nej absolut inte, jag kör löpning fortfarande 2-3ggr i veckan och detta håller mina ben i bra cirkulation, får bättre syreupptag till styrketräningen samt att jag mår bra av det. Både hjärta och själv. Så NEJ jag är inte rädd för cardio.

Körde i dag blandat med löpintervaller, jag vilar aldrig i mina intervaller utan jag håller igång kroppen hela tiden och går hellre ner i hastighet och sedan successivt ökar upp, mina intervaller är inte korta sprint utan ligger i regel 60% av max hela tiden och varvar mina tuffa intervaller  60-90 sek, när mjölksyran kommer, ökar jag upp ytterligare, grymt skönt upplägg så prova ni också!

Nu är det dags för mer jobb och sedan är det dags för att köra  ett benpass på GymmetSthlm. I dag med fokus på både basövningar och isolerat.

Angående träningsresan så är det jätte roligt, Det finns enbart 2 platser kvar och vi är jätte glada att den blev så populär! Men L.A sol,bad,träning,Yoga,Golds Gym,Hälsosam mat och underbara energier. Vi är så glada att få med så många härliga på detta och att ni kommer få uppleva hur underbart L.A verkligen är! Det är många som åker själva och även det är roligt att så många tagit steget att åka helt själva men jag tror de är lättare att ta steget när man vet att man är med likasinnade människor och jag lovar veckan kommer bli MAGISK!

 


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

två × 5 =

3 tankar om “Cardio eller Ej för muskeluppbyggnad?

 • anna

  Hur långa är dina konditionspass? och kör du cardio innan/efter dina styrkepass med eller hur lägger du upp träningen? Kör du bara kondition dessa 2-3 pass i veckan? 🙂

  • Caroline Aspenskog Inläggsförfattare

   Hejsan!
   Förlåt får sent svar, jag kör lite olika men jag brukar starta dagen med morgoncardio med allt från promenad till olika intervaller och oftast runt 40 minuter 🙂 I bland avslutar jag också passen med 20 minuter trappa intervall alt lutning löpbandet bara för att förbränna lite extra. Väldigt varierande skulle jag vilja säga. Men cardio är inte farligt om man vill bygga muskler 🙂