Baka nyttigt i jul


Otroligt vad man kan vara kreativ om man bara vill. Det finns i dag så mycket nyttiga alternativ som man kan välja på. Att äta mat är något som jag verkligen gillar, men bara för man gillar mat så betyder inte det att man alltid behöver välja dåliga alternativ. Jag har också en stor passion för matlagning. Tycker det är ganska avkopplande att baka och laga mat. Man gör något kreativt, släpper allt runt om och bara myser hemma. Perfekt Höstdagar som denna vecka har bjudit på. 

Jag blev då sugen på lite Julbak, men inte kan jag äta onyttigt nu när dieten börjar och för mig är det också väldigt inspirerande att få dela med mig av nyttiga recept till er  läsare. Ni ger mig så mycket så jag är bara glad om jag kan bjuda tillbaka så här kommer ett jätte nyttigt recept och idag blir det Mjuk Pepparkaka.

Recept Mjuk pepparkaka 

2 dl havremjöl ( Jag mixar eget)

30 g Whey protein ( Jag använder North Nutrition, både goda och bra innehåll)

2/3 Bakpulver

2 tsk pepparkakskrydda

1 krm salt + 1 krm vaniljpulver

2 msk osötad äppelmos

200 g Njies Pepparkaks propud 

1 äggvita

Tillsätt lite Vätska om degen är för hård. tillsätt då mandelmjölk osötad ex.

Såhär gör du: 

Sätt ugnen på 175 grader.

Blanda ihop alla ingredienser och bred en sockerkaksform med lite olja alt Pam spray. Jag la även i lite havregryn istället för ströbröd runt om. Grädda i ugnen 15 minuter och ett tips är att inte låta den stå för länge i ugnen utan ta ut den när den är lite kladdig så den får dra till sig själv sedan.

Gott att servera med propud vanilj eller äta precis som den är 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

20 − sjutton =