Att tävla eller ej, När är det egentligen rätt? 2


En fullspäckad vecka med otroligt mycket jobb, roligt men mycket! Jag är så tacksam för att kunna arbeta med det jag älskar och att kunna hjälpa andra till ett bättre välmående, till en hälsosammare livsstil. Allt från hälsa/välmående till Fitness tävlingar.

Underbar dag där vi fotat för mina nya samarbetspartner Sportkost. Känns underbart att få samarbete med så genuina och snälla människor men roligast av allt är att vi delar samma passion för just Hälsa.

VARFÖR ÄR DET VIKTIGT ATT KÄNNA SIG 100%? 

Varför jag anser de är så viktigt att känna sig nöjd med det man visar upp är just för sitt eget bästa. Om du känner dig bekväm kommer du först och främst visa upp detta på scenen och du kommer stråla på ett annat sätt. Med en annan anledning är just för de är en bedömningssport och det kan variera väldigt mycket mellan tävlingarna, ibland är ens fysik “bra” och ibland “mindre bra” enligt olika domare, vilket är så en bedömningssport är. Så varför det är extra viktigt att känna sig nöjd själv är just för att du själv inte ska bli ledsen om du inte fick den placeringen du ville. Detta hände mig både på Malta och Malmö, men det tog inte så hårt på mig då jag själv var nöjd med min form jag hade.

Hade jag däremot inte varit nöjd så hade jag antagligen blivit bitter över allt, både mig själv och hittat “ursäkter” och skyllt på allt annat runt omkring.Så innan ni går upp på scen, fråga er själva: Är jag nöjd med det jag visar upp? oavsett placering känner jag att jag är mitt bästa? Svarar ni JA på dessa så är det inget snack om saken att ställa sig upp på scenen och ni kommer heller inte bli besvikna oavsett placering. Jag vet många som blir missnöjda med sina placeringar och skyller detta på allt från coacher, domare, omgivningen osv. Men det dom glömmer är att kolla över sin egen presentation med allt från sin diet, framförande på scen och fysik. Så innan ni går upp, tänk känslan efteråt!

ETT BRA VAL AV EN SUND ATLET

Detta är min klient Malin som har en dröm, hennes dröm är att få tävla i Bikini fitness. Hon har nu dietat i 14 veckor och tanken var Ahlströmmer Pokalen. Men att tävla bara för tävlandets skull, är det verkligen rätt? Jag anser inte detta, utan tävla ska man göra när man känner sig 110% och känner att man går upp med en fysik där man visar upp sitt bästa. Alla dieter är olika och att avbryta ens satsning behöver inte vara något negativt. Jag avbröt förra årets satsning för jag inte “hann” med och min kropp svarade inte som jag hade hoppats. Såg jag det som ett misslyckade? Absolut inte. Snarare tvärt om, att gå upp på scenen och visa upp en fysik man inte riktigt känner sig bekväm i är snarare ett misslyckade anser jag.

Malin är fantastisk och vi ville verkligen ställa upp till Ahlströmmerpokalen, men allt tar tid och trots fantastiska resultat varje vecka så hinner man inte alltid mot klockan. Att forma kroppen tar tid och även om hon går ner i vikt så är det inte en vikt tävling utan BodyBuildning vi tävlar i vilket är en tävling där vi skall visa upp en viss hårdhet och struktur.  Detta hade vi inte hunnit med så vi valde att gå av tävlingsdieten men ändå fortsätta en strikt offseason och köra höstens tävlingar istället. Jag är väldigt glad över vårt beslut och det är Malin också. Hon är värd att visa upp sin fysik till det allra bästa hon kan och detta gör vi till hösten. Så håll utkik för denna tjej! hon vet vad som krävs;)

jag är otroligt inspirerad och imponerad av Malin och inte en enda dag har hon klagat. Detta är en tjej som gillar utmaningar och det driver och motiverar mig.


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

sjutton + fjorton =

2 tankar om “Att tävla eller ej, När är det egentligen rätt?