Forma kroppen


Startade helgen med ett grymt plyopass. Att säga att det var lätt är långt ifrån sanning! Det är helt otroligt att man kan tappa sin kondition och smidighet så snabbt. Men sån tur är har man gjort det förr och sålänge man följer planen och oavsett att de känns tungt att komma igång just nu så vet jag att det blir lättare efter varje pass man kör och det kan bara bli bättre.

PlyoCardio 

Att köra Plyo är något som jag ofta lägger in i min träning just för att få in Cardio Vaskulär träning och perfekt kombo med Exkplosivitet,Cardio,Styrka i ett och samma pass.  Fördelen med plyo är också att det går otroligt snabbt. Jag gillar träningspass som är effektiva, jag är en person som gillar att effektivisera saker så för er som har lite mindre tid att få in träning så säger jag bara PLYO.

Plyo är en typ av intervall träning där du jobbar i sekunder som TABATA, men jag lägger plyometrisk träning som ett komplement till ett lättare benpass. Så mina pass är ofta fokuserade på mycket hopp som Box Jump, Jumping Lunges, Frog Jump osv. Du kan lägga sekunderna precis som du vill men 5x 25 är ett ganska bra koncept att gå efter. Vila också 30 sek mellan varje set och kör mellan 4-6 övningar.  Detta gjorde vi ofta på våran träningsresa till L.A!

Nu måste jag få skriva om min grymma klient Sanna som visar upp sånna fina resultat. Sanna har gått ner från 71 kg – 64 kg. Man ser att Sanna verkligen har tighta till sig och då framförallt kring magen. Att tighta till sig kan många gånger vara lite svårare. Det krävs lite mer struktur och planering i både kost, cardio och styrka.

Planen var att gå ner lite till men att fortsätta gå ner i vikt betyder inte att det blir bättre. Här gäller inte fallet, “desto mer desto bättre”.  Vi valde att “stoppa” viktnedgången här då vi känner att vi fått fram fina linjer och bra konturer på kroppen.Här har vi ett perfekt utgångsläge till Sannas mål och här kan vi se hur vi vill jobba med fysiken så nu är fokus på :

  1. Gå upp i Muskelvikt.
  2. Bibehålla en hälsosam livsstil genom att  träna hårt, äta bra och mycket mat.

Man får inte vara rädd att stoppa sin viktresa om det behövs, ibland behöver man stoppa sin viktnedgång och istället börja öka upp lite i kalorier. Att även lägga in en varierad träning med basövningar samt isolerade övningar. Att minska cardion en aning kan man göra om fallet är att bygga mer muskelmassa. Däremot har alla har olika mål samt olika förutsättningar så det är viktigt att vi utgår från varje individ. Även om man vill gå upp i muskelvikt så förespråkar jag förmestades alltid någon typ av cardiovaskulär träning. Cardio skall inte bara vara fokus på att droppa i fettvikt utan att ha en god kondition gör dig gott på så många mer plan.

Varför konditionsträna trots att du ej behöver gå ner i vikt 

  1. Konditionsträning är bra för blodcirkulationen, sänker blodtrycket, stärker hjärtat, ökar ämnesomsättningen, är fettförbrännande, ökar styrkan i leder, motverkar depressioner.
  2. Bra för din blodcirkulation och Hjärtat 
  3. Ökad förbränning 
  4. Vid kontinuerlig konditionsträning ökar cellernas förmåga att ta upp syre och producera energi. Bättre syreupptagning skapar i sin tur mindre mjölksyra
  5. Ökar kroppens Må Bra-Hormoner- Dopamin,Serotonin, Endorfiner

Jag är väldigt stolt över Sanna och hennes arbete. Tycker hon har slimmat till både midja, ben och börjat forma rumpan jätte bra. Linjerna är på plats och nu skall formerna fram ännu mer. Skall bli kul att se Sannas fysik framöver och även se hur hon kommer utvecklas. Kommer det bli tävling i framtiden tro? Det får vi verkligen hoppas.

Så för alla er som har en viktresa på något sätt, utgå från er själva, stirra er inte blind på en siffra utan utgå från din spegelbilden, känslan och framförallt känslan i vart ni är bekväma i. Känsla före vikt.

Ha en underbar helg alla <3

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

åtta + 7 =